Case #2: Perheyritys


Pieni perheyritys. Henkilöstö alle 20. Yrityksellä on omat tuotteet, joita menee kotimaahan ja lähinnä Venäjälle. Kasvuhalua ja resursseja olisi, mutta kasvua ei saada liikkeelle. Yrityksen pääomistus on eläkeiässä olevalla isällä ja toimitusjohtajana olevalla pojalla. Hallitus koostuu perheenjäsenistä. Isä otti yhteyttä Hallituspartnereihin kertoen, että aikoo jäädä kokonaan yrityksen toiminnasta pois ja näkisi ulkopuolisen hallituksen jäsenen tuovan […]

Pieni perheyritys. Henkilöstö alle 20.

Yrityksellä on omat tuotteet, joita menee kotimaahan ja lähinnä Venäjälle. Kasvuhalua ja resursseja olisi, mutta kasvua ei saada liikkeelle. Yrityksen pääomistus on eläkeiässä olevalla isällä ja toimitusjohtajana olevalla pojalla. Hallitus koostuu perheenjäsenistä. Isä otti yhteyttä Hallituspartnereihin kertoen, että aikoo jäädä kokonaan yrityksen toiminnasta pois ja näkisi ulkopuolisen hallituksen jäsenen tuovan tarvittavaa osaamista yhtiöön.

Keskustelussa todettiin, että yritykseen kaivattaisiin:

  • strategista näkemystä kasvun aikaansaamiseksi
  • myynnin ja markkinoinnin osaamista, etenkin vientiin liittyen
  • ehdokkaalta kykyä sparrata yritysjohtoa

Hallituspartnerit esitti yhtiölle kahta ehdokasta. Isä olisi ottanut toisen ehdokkaista hallitukseen, mutta nuoremmalla sukupolvella ei ollut lopulta halua ottaa ulkopuolista henkilöä hallitukseen; prosessi kesti kokonaisuudessaan noin vuoden.

 

Ota yhteyttä välitysvastaavaan >>