Case #4: Metallialan yritys


Keskisuuri metallialan yritys. Henkilöstöä yli 30. Yrityksellä on useita omia tuotteita ja se tekee alihankintatyötä. Yksi pääomistaja, joka toimii myös hallituksen puheenjohtajana, sekä useita pienempiä omistajia. Ei aktiivista hallitustoimintaa. Hallitus on toiminut lähinnä johtoryhmän jatkeena, eikä ole keskittynyt yrityksen pitkäjänteiseen kehittämiseen. Pääomistaja otti yhteyttä Hallituspartnereihin. Käydyssä keskustelussa todettiin omistajien halu ja tarve käynnistää aktiivinen yritystä […]

Keskisuuri metallialan yritys. Henkilöstöä yli 30.

Yrityksellä on useita omia tuotteita ja se tekee alihankintatyötä. Yksi pääomistaja, joka toimii myös hallituksen puheenjohtajana, sekä useita pienempiä omistajia. Ei aktiivista hallitustoimintaa. Hallitus on toiminut lähinnä johtoryhmän jatkeena, eikä ole keskittynyt yrityksen pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Pääomistaja otti yhteyttä Hallituspartnereihin.

Käydyssä keskustelussa todettiin omistajien halu ja tarve käynnistää aktiivinen yritystä kehittävä hallitustyö, johon kaivattiin 1-2 riippumatonta jäsentä.

Riippumattomilta hallituksen jäseniltä odotettiin:

  • kykyä arvioida yrityksen toimintaa ulkopuolisin silmin
  • laajaa tuotannollista kokemusta ja verkostoa saman tyyppiseltä alalta
  • myynnin ja markkinonnin kokemusta erityisesti viennistä

Hallituspartnerit esitti kolmea ehdokasta, joista yritys valitsi lopulta kaksi riippumatonta jäsentä hallitukseensa; koko prosessi kesti n. 3 kuukautta.

 

Ota yhteyttä välitysvastaavaan>>