Case #3: Elintarvikealan yritys


Keskisuuri elintarvikealan yritys. Henkilöstömäärä vaihtelee kausittain muutamasta kymmenestä yli sataan. Yrityksen omistus on hajautunut kymmenille omistajalle, eikä yhtiöllä ole selkeää pääomistajaa. Hajanaisesta omistuksesta johtuen ei löydy yhtenäistä selkeää omistajan tahtoa yrityksen kehittämiseksi. Yrityksen hallituksen kokoonpano on ollut sama kymmeniä vuosia ja hallituksen jäsenet ovat alkaneet ikääntyä. Toimitusjohtaja on eläköitymässä. Kasvu on pysähtynyt ja strategia pitäisi […]

Keskisuuri elintarvikealan yritys. Henkilöstömäärä vaihtelee kausittain muutamasta kymmenestä yli sataan.

Yrityksen omistus on hajautunut kymmenille omistajalle, eikä yhtiöllä ole selkeää pääomistajaa. Hajanaisesta omistuksesta johtuen ei löydy yhtenäistä selkeää omistajan tahtoa yrityksen kehittämiseksi. Yrityksen hallituksen kokoonpano on ollut sama kymmeniä vuosia ja hallituksen jäsenet ovat alkaneet ikääntyä. Toimitusjohtaja on eläköitymässä. Kasvu on pysähtynyt ja strategia pitäisi uudistaa. Se on päivitetty viimeksi n. 10 vuotta sitten.

Yrityksestä otettiin yhteyttä Hallituspartnereihin. Käydyssä keskustelussa todettiin yrityksen tarve saada uusia jäseniä hallitukseen ja heidän myötään osaamista etenkin seuraavilta osa-alueilta:

  • näkemystä ja kykyä strategisen suunnan määrittämiseen
  • elintarviketeollisuuden ja kaupan tuntemus
  • kokemusta yritysjärjestelyistä
  • osaamista johdon rekrytointiin liittyvissä asioissa
  • verkostoja elintarviketeollisuuden sisällä ja tutkimusmaailmaan.

Hallituspartnerit esitti kolmea ehdokasta, joista yritys valitsi kaksi hallitukseensa

Koko prosessiin meni aikaa n. 5 kuukautta.

 

Ota yhteyttä välitysvastaavaan >>